Bezzera BZ09 espressomachine

Uitverkocht

Categorie: Brand:

Beschrijving

Italiaanse espressomachine Bezzera BZ09

De Italiaanse espressomachine Bezzera BZ09 is het prijsvoordelige ontwerp van Bezzera, de originele uitvinder van de espresso in 1901. Een échte Italiaanse espressomachine voor de koffieliefhebber! Gebaseerd op z’n duurdere broertje de BZ07 met dezelfde professionele verchroomde zetgroep. Fraai Italiaans ontwerp met gepolijst RVS behuizing. Uniek aan de Bezzera BZ09 is de optimale temperatuurcontrole, met twee verwarmingselementen die direct in de koffie zetgroep zijn verwerkt. Hierdoor is de koffie zetwatertemperatuur uitermate stabiel: essentieel voor perfecte koffie. Bovendien is de espressomachine snel warm zodat je vlug verse koffie kan zetten. De stoomkraan voor melkschuim wordt bediend met het handige “push & go” systeem. Door te duwen aan de hendel krijg je direct 100% stoompower. Geen gedraai meer aan kranen! Intern is de Bezzera BZ09 voorzien van professionele koperen boiler en leidingen. Bovendien is de nieuwste feature toegevoegd: je kunt handmatig de boilertemperatuur bijstellen via een thermostaat met handige °Celcius aanduiding. Hiermee kan je de perfecte koffiesmaak van jouw favoriete koffiebonen merk beïnvloeden.

Topklasse Italiaanse espressomachine Bezzera BZ09

 • Professionele verchroomde koffie zetgroep
 • Unieke temperatuur regeling in koffie zetgroep
 • Compacte RVS behuizing
 • Klassieke manometer voor boilerdruk
 • Koperen koffieboiler en leidingen
 • Stoompijp met “push & go” bediening
 • Automatisch antikalk waterfilter

Bezzera BZ09 espressomachine overzicht (print folder)

Demonstratie, Advies & Aankoop

Bij CasaBarista krijg je persoonlijk advies van een professionele Barista. Onder het genot van handbereide koffiesoorten leer je alles over de apparatuur & Italiaanse koffiebereiding. Je bent van harte welkom bij onze Barista shops in: Amsterdam, Den Haag, Alkmaar, Arnhem, Amersfoort, Harderwijk/Zeewolde, Groningen, Den Bosch, Eindhoven, Breda, Antwerpen (B).

Of laat een bestelling gemakkelijk thuisbezorgen via onze webshop


Details Bezzera BZ09:

Professionele Bezzera Koffie Zetgroep

Bezzera heeft voor de BZ09 een speciale koffie zetgroep ontwikkeld. Het doel van deze innovatieve zetgroep: optimale temperatuurstabiliteit. Dit is immers essentieel voor de perfecte koffie extractie. Bezzera heeft hiervoor twee verwarmingselementen direct in de koffie zetgroep verwerkt, een unieke aanpak voor espressomachines. Deze verwarmt direct de koffie zetgroep en houdt het op een zeer stabiel niveau. Hierdoor is enerzijds de koffie zetgroep snel op temperatuur en gereed om koffie te zetten. Anderzijds heeft de koffie zetgroep tijdens het gebruik een zeer stabiele temperatuur. De zetgroep is bovendien zwaar uitgevoerd in fraai verchroomd staal. Met de aan/uit button aan de voorzijde van de espressomachine bedien je het doorlopen van het water. Hiermee bepaal je de hoeveelheid en sterkte van de koffie. Elk kopje koffie wordt zo “op maat” gezet volgens de gewenste smaak en optimale extractie.

Klassieke Manometer

Op de Bezzera BZ09 is een klassieke manometer geplaatst. Dit is een handig hulpmiddel voor de Barista. De manometer geeft de druk weer van de koffieboiler, ideaal tussen de 1,0 – 1,2 Bar. Dan weet je dat de espressomachine op temperatuur is en gebruiksklaar.

Italiaans Design Espresso

Eerlijk is eerlijk: het oog wil ook wat. De voorzijde van de Bezzera BZ09 wordt gesierd door de verchroomde klassieke zetgroep. Hiernaast is de espressomachine volledig afgewerkt in gepolijst RVS van robuuste ANSI 304 kwaliteit. Dit levert een fraai Italiaans design en aanwinst in elk interieur.

Stoompijp voor Melkschuim

De Bezzera BZ09 heeft nog een paar handige extra’s toegevoegd. De stoompijp wordt bediend met het “push & go” principe. Door de hendel naar boven te duwen krijg je direct 100% power. En om te stoppen duw je de hendel weer omlaag. Dit voorkomt gedraai aan kranen en dat bv het melkstomen te lang duurt. Een ander voordeel is dat de espressomachine is uitgerust met een volwaardige koperen boiler. Dit garandeert flinke stoompower voor perfect melkschuim. Heerlijk voor de cappuccino, latte macchiatto, caffè macchiatto, koffie verkeerd of warme chocomelk. Om te kunnen stomen moet eerst via een schakelaar de boiler worden opgewarmd tot stoomtemperatuur.

Laagwater Beveiliging in Espressomachine

Bezzera heeft ook aan veiligheid gedacht. In de espressomachine zit een laagwater beveiliging. De espressomachine schakelt automatisch uit als het niveau in het waterreservoir te laag is. Dit voorkomt dat het apparaat droogkookt en defect raakt. Door het reservoir bij te vullen met water, start de BZ09 weer.

Koffiekopjes Verwarmer

Bovenop de Bezzera BZ09 is een koffiekopjes plateau die indirect verwarmd wordt door de koffieboiler in de espressomachine. Een flinke ruimte om diverse koffiekopjes voor koffie, cappuccino en espresso te zetten. Voorverwarmd keramiek is essentieel voor versgezette koffie. Het waterreservoir van de espressomachine is handig achter het koffiekopjes plateau geplaatst. Je kunt de koffiekopjes dus laten staan als je water bijvult.

Automatische Ontkalker

Kalk vormt een potentieel gevaar voor elke espressomachine. Om kalkaanslag te voorkomen heeft de Bezzera BZ09 een koperen boiler en leidingen, deze zijn minder gevoelig voor kalkaanslag. Bovendien is de espressomachine uitgerust met een automatisch waterfilter die aan de slang in het waterreservoir is bevestigd. Hierdoor wordt het water eerst ontkalkt voordat het door de espressomachine wordt geleid. Dit waterfilter moet je eens per 1 à 2 maanden vervangen.

Barista Espresso Handleiding

Casa Barista kent de slechte gebruiksaanwijzingen van espresso fabrikanten. Daar hebben we iets aan gedaan! Onze klanten krijgen een speciale Nederlandstalige Barista handleiding voor de Bezzera BZ09. Met uitgebreide uitleg over de espressomachine, de functies, het koffiezetten en stomen van melk met praktische Barista tips. Inclusief onderhoudsplan om de espressomachine in topconditie te houden.

2 Jaar Garantie op Espressomachines

De Bezzera BZ09 heeft 2 jaar garantie. Casa Barista beschikt over een eigen technische servicedienst, zodat je snel en deskundig wordt geholpen. Onze klanten kunnen ook kiezen voor de Premium Garantie Service bij aanschaf van een espressomachine. Bij een mogelijk defect verzorgen wij de “Pick-up, Replace & Return” van de espressomachine tijdens de garantieperiode. Handig, want je kunt thuis blijven en krijgt een vervangende professionele espressomachine tijdens de reparatie. Zo zit je nooit zonder heerlijke koffie.

Optie: Aansluiting op Waterkraan

Als je wilt kan de Bezzera BZ09 espressomachine ook geleverd worden met aansluiting op een vaste waterkraan. Je hoeft dan nooit meer water bij te vullen en koffiekopjes van de espressomachine te halen. Casa Barista voert deze ombouw uit op verzoek. Dit kan direct bij aankoop of later als jouw situatie wijzigt. Het enige wat je nodig hebt is een extra waterkraantje in de buurt van de espressomachine.
Vastwateraansluiting (print folder)

Handige Extra’s voor Espressomachine

Bij aanschaf is het handig om direct aan de slag te kunnen en de espressomachine goed te kunnen onderhouden. Wat zijn bijvoorbeeld extra koffie accessoires voor de Bezzera BZ09?

 • Antikalk waterfilters die je om de 1-2 maanden moet vervangen
 • Reiniger voor de koffie zetgroep
 • 1-Kops Portafilter met één uitloop voor 1 kopje koffie
 • Naked Portafilter voor perfecte extractie
 • Barista tools zoals een stalen tamper, RVS melkkan, uitkloplade voor de koffie “puck”

Specificaties Bezzera BZ09

 • Afmetingen: 25cm B, 42.5cm D, 37.5cm H
 • 0.5 liter koperen koffieboiler
 • 1400 Watt verwarmingselement
 • 16 Bar hogedruk pomp
 • 3 liter waterreservoir
 • Gewicht 19 kg
 • 230 Volt

Meegeleverde Accessoires

 • Portafilter met 2-uitlopen
 • Filterbakjes voor 1 en 2 kopjes koffie
 • Automatisch antikalk waterfilter
 • Blindfilter voor reiniging koffie zetgroep
 • Kunststof tamper & maatlepel voor gemalen koffie

0